What's new
  • Please do not post any links until you have 3 posts as they will automatically be rejected to prevent SPAM. Many words are also blocked due to being used in SPAM Messages. Thanks!

Asus GT-AX11000 LAN bandwidth problem

lman

Member
Joined
Jun 5, 2020
Messages
5
Location
Richmond, B.C.
Hello

New to this forum and hope i posted it in the right place. I have recently noticed that my Asus gaming router is acting weird in LAN bandwidth. Strangely, Port 1 & 3 are limited to 100 Mbp while Port 2 & 4 are working normal at 1000 Mbps.

Did i set anything wrong in router's advanced settings ? Or any advises will be appreciated.

Thank you
 

Sagath

Moderator
Staff member
Folding Team
Joined
Feb 7, 2009
Messages
4,448
Location
Edmonton, AB
Almost guaranteed that this is a wire issue. Swap 2&4 with 1&3, if the problem moves, its wires.
 

lman

Member
Joined
Jun 5, 2020
Messages
5
Location
Richmond, B.C.
Not solved. Swapped the ethernet wires, & in the end even replaced all wires but still experiencing same problem
 

Entz

Well-known member
Joined
Jul 17, 2011
Messages
1,236
Location
Kelowna
That is indeed odd if it moves with the ports.

I haven't looked in ages, mine is wireless, is there a way in android to change the link speed? Maybe its low for some reason. and the Shield is on and booted correct. Some devices drop the link speed way down when in standby to help conserve power. You don't need 1g for WOL for example.

Another device to test with would be useful.
 

Latest posts

Twitter

Top