What's new
  • Please do not post any links until you have 3 posts as they will automatically be rejected to prevent SPAM. Many words are also blocked due to being used in SPAM Messages. Thanks!

Bootup Issues?!?!? HELP!!!

CasheKicker

Well-known member
Joined
Feb 17, 2008
Messages
497
Location
Halifax, N.S.
The last couple few days have been very frustrating. When I wake up in the morning I find my system (Rig 1) has crashed. No blue screen.

When I try to restart I get a flicker of the startup screen then blackness.

I did have a few video driver reports last week so I updated with the most current Nvidea driver.

At 1st I though my GTX285 burnt out. So I removed it and ran the rig on the 8800GTS. It booted fine and then the next morning it had crashed again. This happened a couple days in a row. I found if I removed the GPU and reinstalled it I could get the rig to boot. Does not seem to work that way anymore. Just get the flicker then nothing.

I have moved RAM around, removed some, swapped it around and dstill nothing. I also thought it could have been, and may still be a failing power supply. Perhaps itsa just not providing enough current to get the rig up and running.

I am hoping it is not the result of remounting the CPU for the IC7 test.

So any ideas??? :censored:
 

Ging9

Well-known member
Joined
Mar 18, 2009
Messages
78
Location
St. Albert, Alberta
Any clues from the beep codes when your system POSTs? Are all fans spinning up? I know that sounds obvious, but sometimes it's the simple things.
 

Realityshift

Well-known member
Joined
Feb 17, 2009
Messages
2,486
Location
Fort McMurray, AB
you can get the rig up and running for an extended period before it shuts down? do you have any sleep or hibernate options turned on? id recommend shutting those off as they can cause errors, tho they shouldnt effect start up.
 

mklym

Well-known member
Joined
Nov 23, 2008
Messages
238
Location
Central Alberta
I would suspect the PSU. Try swapping it out for a known-good unit and see if you get the problem again.
 

CasheKicker

Well-known member
Joined
Feb 17, 2008
Messages
497
Location
Halifax, N.S.
Guess I will try it on the weekend. I was going to stick rig two in my Antec 900 case anyway. Will slave the Liberty 500w on Rig one during the swap.


Grrrrrr......
 

CasheKicker

Well-known member
Joined
Feb 17, 2008
Messages
497
Location
Halifax, N.S.
So if my supply is dead, any suggestions for a replacement? I want something ultra quiet that can power my rig with 2 or perhaps 3 high end GPUs for future expansion.
 

Dogger1

Well-known member
Joined
Jan 31, 2009
Messages
166
Location
Deep River Ont/Omaha NE
So if my supply is dead, any suggestions for a replacement? I want something ultra quiet that can power my rig with 2 or perhaps 3 high end GPUs for future expansion.

Might be a tad overkill but hey it's better to have to many amps then not enough and speaking from first hand experience, it's quiet as a mouse with my dual 285 sli setup.

NCIX.com - Buy Corsair TX850W 850W CMPSU-850TX 12V 70A 24PIN AT Power Supply Active PFC 140M Fan Powersupply - CMPSU-850TX In Canada.
 
Top