What's new
  • Please do not post any links until you have 3 posts as they will automatically be rejected to prevent SPAM. Many words are also blocked due to being used in SPAM Messages. Thanks!

Constant Ping spikes

Phobia

Well-known member
Joined
May 22, 2008
Messages
1,155
Location
Richmond, BC
I am soo frustrated. When i play cod4, or css approximately 1-2 times per round, i'll get about 5-10 seconds where my ping will spike so bad, i lag around, and my game is unplayable. At the end of my cs, all my weapons load again, like, on the side of the screen, as if i just bought them. Any ideas? I have my router passworded.
 

blogz101

Well-known member
Joined
Jul 7, 2008
Messages
49
Location
Toronto
I am soo frustrated. When i play cod4, or css approximately 1-2 times per round, i'll get about 5-10 seconds where my ping will spike so bad, i lag around, and my game is unplayable. At the end of my cs, all my weapons load again, like, on the side of the screen, as if i just bought them. Any ideas? I have my router passworded.
uhm have you tried portforwarding the game ? Some games needs to be portforwarded
 

Cheator

Well-known member
Joined
Mar 26, 2007
Messages
1,089
Location
Ottawa, Canada
Website
seriesoftubes.ca
Who is your provider? Ping spikes are normal for some connections. Internet over DOCSIS for example is prone to massive spikes, depending on a few things. DSL aswell, though they usually last a fraction of a second. If you have DSL and are on interleave, that might be the cause.

also, if you have DSL, can you take a screenie of your DSL modem's webpage showing your stats?
 

Mibs

Well-known member
Joined
Jun 5, 2007
Messages
311
Location
St. John's, NL
Are they any other applications running on your pc during gaming that would use lots of bandwidth?
 

Squeetard

"Quote This..."
Joined
Nov 15, 2007
Messages
3,984
Location
Hell
I had that problem too. Someone on the Infinity Ward forums figured out that thier router was getting flooded with udp packets and it was dropping some. I flashed my linksys wrt54g with 'DD-WRT' an open source firmware for the router and have not had a hitch since.
 

Phobia

Well-known member
Joined
May 22, 2008
Messages
1,155
Location
Richmond, BC
I have shaw high speed internet. I've been running no other applications in the background either :( We're moving in a week, and i think i'll buy a new router then.. want a wireless N anyways.. hopefully that fixes it.. thanks for your help guys.. I've figured it was something to do with it all along
 

Infiniti

Well-known member
Joined
Aug 22, 2007
Messages
1,381
Location
Vancouver, BC
What router do you have? Because I also have that problem, but I blame the ISP, and we both have the same ISP, and same service.
 

tehgooch

Well-known member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
54
Location
BC
Are you connecting to your router via wireless? I've always had problems with gaming and wireless internet access.
 

Twitter

Top