What's new
  • Please do not post any links until you have 3 posts as they will automatically be rejected to prevent SPAM. Many words are also blocked due to being used in SPAM Messages. Thanks!

GTX 760 Graphical Bug: Black/White lines all around screen.

NoCorsair

Active member
Joined
Sep 25, 2012
Messages
28
Location
Fredericton NB, Canada
I have owned my 760 for about 3-4 months now. About 3-4 weeks ago, I have been getting very annoying graphical glitches in plenty of games that I play. There are white/black lines flashing on and off on several textures.

I have tried...
- Updating drivers (including beta drivers, clean installations, etc)
- Re-seating the card (and tried a different PCI slot)
- Making sure the card is dust free
- Re-installing Windows (2 times)
- Different harddrive
- Tried running in compatibility mode (and mobo default settings, and with new and old BIOS's)
- Changing game settings (Power usage, V-sync, etc)

I am positive the problem has to do with the GPU chip itself, or perhaps the shaders or whatnot.

I would glad to take any advice, or options I can go forward with. The Nvidia user forums haven't been much of a help.

Video Example (Watch in HD!)
heaven 2013 12 22 16 05 44 22 - YouTube

PAYDAY 2:
http://img12.imageshack.us/img12/3411/5p28.jpg
http://imageshack.us/a/img853/1041/2gk6.jpg

Borderlands 2:
http://img855.imageshack.us/img855/1263/b6yn.jpg
http://img707.imageshack.us/img707/5476/lbyu.jpg

Dota 2:
http://imageshack.us/a/img546/1218/fm24.jpg
 
Last edited:

KaptCrunch

Well-known member
Joined
Feb 23, 2008
Messages
4,030
Location
Ontario
question what monitor using ? it only happens when brightness is maxed, and looks where it happens is in glare/shine area heaven bench

software or monitor issues if was over heated or was memory leak would be the whole screen corrupt

but in payday2 is memory issue
 

Attachments

Last edited:

Sagath

Moderator
Staff member
Joined
Feb 7, 2009
Messages
3,930
Location
Edmonton, AB
This looks like a bad GPU to me. If its overclocked, try running stock. If its stock, RMA it.
 

NoCorsair

Active member
Joined
Sep 25, 2012
Messages
28
Location
Fredericton NB, Canada
question what monitor using ? it only happens when brightness is maxed, and looks where it happens is in glare/shine area heaven bench

software or monitor issues if was over heated or was memory leak would be the whole screen corrupt

but in payday2 is memory issue
I'm using a Samsung SyncMaster S23B300. It's most likely a memory issue within the card. Since I am getting the same problem on every game it runs.
 

Sagath

Moderator
Staff member
Joined
Feb 7, 2009
Messages
3,930
Location
Edmonton, AB
Stock, and I think RMA is what I'll have to end up doing. Never RMA'd a product before, but I understand it is pretty straight foward.
Yep. Gfx issues similar to this (Squares, rectangles, weird colours, etc) are almost always bad GPU related.

I wish you luck on your Gigabyte RMA. My experience with them was terrible, so bad in fact I've boycotted them until I hear of a turn-around. You'll find a lot of bad experiences from them in Canada. Oh, and be ready to shell out $ to ship it to their RMA in the states...:blarg:
 

Shadowarez

Well-known member
Joined
Oct 4, 2013
Messages
1,368
Location
Arctic Canada
Does msi still exist in Canada way back about 5 yrs ago stores up only carried msi solely on fact there rma was amazing even up here in the Arctic.
 

MARSTG

Well-known member
Joined
Apr 22, 2011
Messages
4,291
Age
41
Location
Montreal
looks like he has the Gigabyte windforce model v 2.0, for a short period of time I had that model myself, most of the time it was staying clocked at 1215MHz 62kPPD at that speed.
 

Latest posts

Twitter

Top