What's new
  • Please do not post any links until you have 3 posts as they will automatically be rejected to prevent SPAM. Many words are also blocked due to being used in SPAM Messages. Thanks!

help

Joined
Feb 15, 2012
Messages
12
i have a hot swap bay in my 650d case and every time i put my western digital caviar blue 320gb in there it disconnects my 1tb black storage drive. my system boots on a 120g vertex 3. any suggestions or fixes for this?
 
Last edited:

rchong

Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
24
Location
Victoria, BC
have you tried switching the port for the 1tb drive?

with all 3 drives connected, check bios to see if maybe you can re-enable the 1tb drive?
 
Joined
Feb 15, 2012
Messages
12
thanks for the reply. the drive shows up in bios but it happens in windows. if i remove the hot swap 320 gb drive. the 1tb drive removes itself too. and it fixes once i restart. and if i add the drive to the hotswap while in windows it does the same thing. it removes the 1tb and keeps the 320 gig. ill try switching things around. hope i find a fix
:sad:
 
Joined
Feb 15, 2012
Messages
12
well ive switched the sata ports around on everyhting but my ssd and nothing has changed. so i have no clue what is wrong. it might just be the harddrive because ive tried the hotswap with an ssd and it doesn't do this. im still open for suggestions please :)
 

Adzsask

Well-known member
Joined
Dec 11, 2011
Messages
796
Location
SK
Just grab an adapter and hook the 320GB drive right up to the PSU, not the hot swap bay.
 

kirbster

Well-known member
Joined
Feb 25, 2011
Messages
125
Location
Courtice
I am assuming that you have the proper manufacturers driver loaded for the SATA controller? And it is set to AHCI to allow hot swapping?
Have a look, i had issues like this that were fixed by loading the proper driver instead of the Microsoft AHCI generic driver.

What is your complete hardware setup?
 
Joined
Feb 15, 2012
Messages
12
yeah ahci is enabled specs are gigabyte p67a-ud5 (b3) 2600k @4.5, dual gtx 580s coolermaster 1000w psu WD 1tb black sata 3, ocz vertex 3, corsair 650d, gskill ripjaws 2x4 1600
 
Joined
Feb 15, 2012
Messages
12
well i tried the hotswap with another drive, an ssd this time and it works flawlessly. but the hard drive still gives me troubles. might be a goofy drive. idk no loss really, i can always get a new one for cheapish when prices go down. hopefully soon :biggrin: thanks to everyone for their assistance. 'twas much appreciated
 

KaptCrunch

Well-known member
Joined
Feb 23, 2008
Messages
4,055
Location
Ontario
well i tried the hotswap with another drive, an ssd this time and it works flawlessly. but the hard drive still gives me troubles. might be a goofy drive. idk no loss really, i can always get a new one for cheapish when prices go down. hopefully soon :biggrin: thanks to everyone for their assistance. 'twas much appreciated
have you checked the driver version of your chipset on MB.

i know ICH10R Southbridge has updates

also checked WD site for firmware updates of HDD's,

if are any updates remove all drives that aren't to be updated

and only do the updating in DOS to the drive thats needed

Note: back up DATA on drive before updating encase of failure of firmware
 

Latest posts

Twitter

Top