What's new
  • Please do not post any links until you have 3 posts as they will automatically be rejected to prevent SPAM. Many words are also blocked due to being used in SPAM Messages. Thanks!

One of my Monitors is Grayscale

Gonzo

Well-known member
Joined
Jan 26, 2009
Messages
125
I have a Radeon HD6870 and one of my monitors (2 monitor setup) is showing grayscale instead of color. It's the Videocard, not the monitor.

Can anyone tell me if my Vidcard is caput or just a setting problem.
 

Bond007

Well-known member
Joined
Jun 24, 2009
Messages
5,586
Location
Nova Scotia
You have confirmed it is the card by swapping connections (confirmed the monitor is good)? Have you updated drivers lately? Even if you haven't you could try an update or rollback of the driver. Did you check if its a cable issue?
 

Gonzo

Well-known member
Joined
Jan 26, 2009
Messages
125
Yes to all. Still Grayscale. It's the HDMI Port that is outputing the Grayscale. The DVI Port is outputing color.
 

SKYMTL

HardwareCanuck Review Editor
Staff member
Joined
Feb 26, 2007
Messages
13,264
Location
Montreal
Go into the Catalyst Control Center. Select Preferences in the upper right hand corner. In the drop-down menu, select Reset to Factory Defaults.

If that doesn't work, swap cables.
 

Gonzo

Well-known member
Joined
Jan 26, 2009
Messages
125
Go into the Catalyst Control Center. Select Preferences in the upper right hand corner. In the drop-down menu, select Reset to Factory Defaults.

If that doesn't work, swap cables.
That fixed it (Reset). Thanks a bunch. :clap:
 

SKYMTL

HardwareCanuck Review Editor
Staff member
Joined
Feb 26, 2007
Messages
13,264
Location
Montreal
Thanks. Sometimes the CCC randomly resets the HDMI color scale. No idea why.
 

Bond007

Well-known member
Joined
Jun 24, 2009
Messages
5,586
Location
Nova Scotia
Nice easy fix SKYMTL...I haven't heard of that issue before, but you were quick on it. I will remember that if any of my AMD running friends have an issue like that.
 
Top