What's new
  • Please do not post any links until you have 3 posts as they will automatically be rejected to prevent SPAM. Many words are also blocked due to being used in SPAM Messages. Thanks!

P8P67 deluxe AIsuite blue screens

boris_37

Well-known member
Joined
Jan 18, 2011
Messages
48
Location
Calgary, Alberta
Hi,

So i got my new pc all setup, seems stable enough but every time i try the AIsuite autotune it throws me to a blue screen claiming hardware error. I can play games, do anything and it is fine but AIsuite autotune will not work. I have not touched anything in bios yet so i am not sure. Are blue screens during the autotune normal? I only let it run once and it blued so i updated and tried some stuff, then ran it again, blue screen...

I ran memtest, have run some benches and don't know why it would be blue screening. I checked and updated windows because i have seen that previously if there we blue screens it was a windows issue(maybe not?).

Computer is as follows

Windows 7 - 64 bit SP1
Intel 2600K
P8P67 Deluxe
G.SKILL Ripjaws X F3-10666CL7D-8GBXH
Zotac GeForce GTX 480 AMP!
2x 64gb Crucial C300
 
Last edited:

Wurmer

Well-known member
Joined
Nov 13, 2008
Messages
265
Location
Montreal
I don't exactly know what it is but I had a tone load of trouble using the IA suite specifically the OC feature and my rig was running good for pretty much every thing else but that program. It might just be the program itself. OC was possible but now by auto tuning. I don't know how exact it is but a friend of mine told me that this program is known to be buggy. It is possible, I don't for sure but I can tell you that the program was really working well on my previous AMD rig. BTW my is rig is pretty similar to yours.
 
Last edited:

boris_37

Well-known member
Joined
Jan 18, 2011
Messages
48
Location
Calgary, Alberta
I don't exactly know what it is but I had a tone load of trouble using the IA suite specifically the OC feature and my rig was running good for pretty much every thing else but that program. It might just be the program itself. OC was possible but now by auto tuning. I don't know how exact it is but a friend of mine told me that this program is known to be buggy. It is possible, I don't for sure but I can tell you that the program was really working well on my previous AMD rig. BTW my is rig is pretty similar to yours.

Okay thanks, I will try doing it manually. I just wanted the lazy way out originally. I am having tons of issues with my video card, i don't "think" that is why... but it could be?

I'm getting the dreaded driver stopped responding. Could be a dying card, in the works of explaining it to zotac.
 
Top