What's new
  • Please do not post any links until you have 3 posts as they will automatically be rejected to prevent SPAM. Many words are also blocked due to being used in SPAM Messages. Thanks!

Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device

BrianHanna

Well-known member
Joined
Jan 1, 2009
Messages
1,049
Location
toronto
i got this error last night out of nowhere.

the computer has been working fine for over a year and i changed absolutely nothing.

i awoke it from sleep, logged in and it hung on the welcome for 15 minutes, i rebooted and got this message.

my specs are in my sig, i checked by bios and the hard drive isn't detected, only my dvd drive.
Am i screwed?
 

BrianHanna

Well-known member
Joined
Jan 1, 2009
Messages
1,049
Location
toronto
i changed out the sata cables and the hard drive is still not recognized by the bios.

can i be certain that the drive died?
 

AkG

Well-known member
Joined
Oct 24, 2007
Messages
5,283
if you have used known good cables, and tried it on other ports and its still not being seen by the BIOS....its toast. Time to RMA it. If you really want to go above and beyond yank it and stick it in another system and see if its seen by the bios in that system. But TBH...its dead. Say a quick prayer and RMA it.
 

BrianHanna

Well-known member
Joined
Jan 1, 2009
Messages
1,049
Location
toronto
if you have used known good cables, and tried it on other ports and its still not being seen by the BIOS....its toast. Time to RMA it. If you really want to go above and beyond yank it and stick it in another system and see if its seen by the bios in that system. But TBH...its dead. Say a quick prayer and RMA it.

**** rma, wont i just get another shitty 7200.11 drive from them?

im moving to western digital, and this time im doing raid 1
 

AkG

Well-known member
Joined
Oct 24, 2007
Messages
5,283
You may get a .11 you may get a .12
All depends on stock on hand.
RMA it...SELL the replacement and THEN by a WD. At least that way your new WD hdd is partially subsidized by Seagate ;)
 

BrianHanna

Well-known member
Joined
Jan 1, 2009
Messages
1,049
Location
toronto
You may get a .11 you may get a .12
All depends on stock on hand.
RMA it...SELL the replacement and THEN by a WD. At least that way your new WD hdd is partially subsidized by Seagate ;)
ill do that!

but i have to buy the drive today.

most likely a 30gb vertex and 1 500gb caviar black for now.

OS on ssd, everything else on 500gb, and ill set up a raid 1 later when i get the money from rma
 
Last edited:

BrianHanna

Well-known member
Joined
Jan 1, 2009
Messages
1,049
Location
toronto
all right, well i installed the SSD, a vertex 30Gb, and i have my 500g caviar black.

everything seems ok... now to start the process of bring it back to normal.
 

bushwhacker

Well-known member
Joined
May 3, 2007
Messages
285
Location
Lake of the Woods

BrianHanna

Well-known member
Joined
Jan 1, 2009
Messages
1,049
Location
toronto
Top